Vier tips voor een gezonde levensstijl

On

Vier tips voor een gezonde levensstijl

We herkennen het allemaal wel een beetje: van het ene naar het andere moment merk je dat je wat minder goed in je vel zit. Een gezonde levensstijl kan je zeker helpen om je weer wat beter in je vel te laten voelen. In deze blog vind je vier tips die je kunnen helpen om het leven wat meer op orde te krijgen waardoor je jezelf ook beter zal gaan voelen.

Tip 1: Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel om jezelf goed te kunnen voelen. Als je probeert om op een vast tijdstip naar bed te gaan, zal je merken dat je op den duur eenvoudiger in slaap valt. Ook is het belangrijk dat je minimaal 8 uur aan slaap haalt iedere dag. Een andere tip is dat je na het avondeten zo min mogelijk cafeïne of andere suikerhoudende dranken moet drinken die je wakker houden.

Tip 2: Veel bewegen

Beweging is cruciaal om fit te blijven en het hoofd leeg te maken. Het maken van 10.000 stappen kan je daar bij helpen. Ga na het avondeten of tussen de middag bijvoorbeeld even een rondje wandelen. Hierdoor heb je én beweging, maar ook even de ontspanning waardoor je even rust kan voelen. Daarnaast is het ook goed om bijvoorbeeld een sport te kiezen die je kan uitoefenen, dit kan ook helpen met het maken van sociale contacten en het ontmoeten van nieuwe mensen. Als dit laatste iets belangrijks voor je is, kies dan een sport die je in teamverband kan doen zoals voetbal, hockey, korfbal of handbal. Als je juist meer rust in je sport zoekt, kan het juist fijn zijn om zelfstandig een sport te kiezen waarbij je in je eentje op pad kunt.

Tip 3: Eet gevarieerd

Ook het binnenkrijgen van een goede variatie aan eten; denk aan groentes, mineralen en verschillende soorten vitamines, helpt om je levensstijl wezenlijk te verbeteren. Door het eten van een goede variëteit aan voedsel ben je gezond bezig waardoor de kans om ziek te worden ook af zal nemen. Verder is het ook fijn om even in de keuken te staan als je moeite hebt om je hoofd ‘leeg’ te maken. Tijdens het koken en het bereiden van een leuk recept zal je merken dat je snel tot rust komt en ontspanning kan vinden in iets wat lekker is om klaar te maken. Neem voor inspiratie bijvoorbeeld eens een kijkje op Keukens of Keuken inspiratie

Tip 4: Plan ook tijd in voor je hobby’s en andere leuke activiteiten

Hoe druk het ook is op werk, school of in het huishouden: het blijft super belangrijk om ook geregeld een momentje voor jezelf te nemen en iets te doen waar je zelf energie van krijgt. Deze ‘energieboosts’ zijn voor iedereen essentieel om gelukkig te blijven en je levensstijl te verbeteren. Denk voor jezelf na van wat soort dingen je energie krijgt. Dit kan bijvoorbeeld al uit simpele dingen zijn, zoals het halen van een ijsje bij de plaatselijke ijssalon, een terrasje pakken met vrienden of vriendinnen of het bezoeken van een museum.

Categories:

Tags: