Vier tips om een extra leuke tijd in de eigen tuin te hebben

On

De zomer is nog steeds in volle gang en we hebben al een aantal dagen met heerlijke zonnige en warme temperaturen mogen ervaren. Om met warm weer een leuk dagje met de kinderen te ervaren hoef je niet perse ver te reizen of buiten de deur te zijn; ook thuis kan je de tuin op verschillende manieren extra leuk maken. In dit artikel vind je vier tips die er voor zorgen dat jij, samen met het gezin, thuis van een mooie zomer kan gaan genieten!

Tip 1: Onderneem sportieve activiteiten samen met de kinderen

Tijdens de zomer is het, ondanks de hitte, natuurlijk nog steeds voor de conditie goed om lekker actief te blijven. Haal bijvoorbeeld twee kleine goaltjes om te voetballen, een klein volleybal net om te kunnen volleyballen of twee rackets waardoor je een balletje naar elkaar kan overslaan. Een duurdere (en tevens ook een zeer leuke) aankoop is een pingpongtafel. Met een pingpongtafel zorg je er voor dat thuis ook het gevoel van de camping ontstaat en dat er urenlang gespeeld kunnen worden in de tuin.

Tip 2: Zet de barbecue aan

Samen met vrienden, familie of gewoon het gezin barbecueën is natuurlijk hartstikke leuk en gezellig. Denk bijvoorbeeld aan al die leuke avonden waar jullie met fijn gezelschap in het zonnetje fijn mogen doorbrengen. Door het eten te bereiden via de barbecue krijgt de maaltijd vaak net wat meer smaak. Naast het feit dat je vlees of vis op de barbecue kan leggen, kan je natuurlijk ook kiezen om wat lekkere groentes op de barbecue te bakken om daar van te genieten. Even marshmallows boven de barbecue warm maken als toetje zal het gezelschap ook heerlijk vinden!

Tip 3: Richt je tuin sfeervol in met een mooie lounge set of fijne ligbedden

Door je tuin leuk aan te kleden met fijne meubels zorg je er voor dat het een stuk aantrekkelijker wordt om buiten te gaan zitten. Door middel van een lounge set kan je makkelijk bezoek ontvangen. Dit kan ook in het voorjaar of najaar, maar dan is het wel zeker aan te raden om een verwarmingslamp aan te schaffen. Daarnaast zorgen ligbedden er voor dat je even tot rust kan komen na een lange dag op het werk, in het huishouden of op school zodat je de dag erna er weer helemaal tegenaan kunt. Wat ook kan helpen voor de rust (en tegelijkertijd een fijne tijd te hebben) is je tuinhuis voorzien van bijvoorbeeld Isolatieplaten. Neem eens een kijkje op Afwerkingshop om inspiratie hierover op te doen!

Tip 4: Blaas een opblaaszwembad op

Afkoelen na een tropische zomerdag op het werk, school of ergens anders buitenhuis is misschien wel een van de fijnste dingen die er is. Met behulp van een opblaasbaar zwembad duik je ook in de tuin even makkelijk het water in en kom je lekker tot rust in het koele water. Daarnaast zullen de kinderen de grootste lol in het water hebben en de hele dag wel met plezier kunnen spetteren.

Categories:

Tags: