Drie tips die kunnen helpen om werkstress te verminderen

On

In het geval je op dit moment veel werkstress ervaart kan het zeker helpen om aan de slag te gaan met handvaten die deze werkstress kunnen inperken. Met onderstaande drie tips kan jij aan de slag gaan om het werkplezier weer terug te gaan vinden.

Tip 1: Luister je naar je lichaam

Goed naar je lichaam luisteren helpt om werkstress tegen te gaan. Voel je je bijvoorbeeld vaak overprikkeld als je op kantoor zit? Kies er dan af en toe voor om even in een stilteruimte te gaan zitten. Ook kan het helpen om gevarieerd te eten en voldoende nachtrust te pakken. Als je weinig slaapt kan je jezelf nóg meer geprikkeld gaan voelen dan dat voorheen het geval was. Hierdoor zou werkstress kunnen gaan omslaan in een langdurige burn-out. Iets wat je uiteraard zou willen voorkomen.

Tip 2: Praat met bekenden over je werkstress en zoek samen naar oplossingen

Gedeelde smart is vaak halve smart. Wanneer je jouw problemen bespreekbaar maakt op het gebied van werkstress kunnen andere mensen in jouw omgeving ook tips geven hoe je deze stress kunt bestrijden. Samen met je naasten kan je dan gaan nadenken over mogelijke oplossingen die je kunnen helpen om de juiste keuzes op werkgebied te gaan maken.

Tip 3: Kies voor een baan of functie die je vooral energie oplevert in plaats van energie kost

In het geval de werkstress aan blijft houden is het misschien slim om eens na te denken over welke banen jouw meer werkgeluk zouden kunnen geven. Misschien vind je jouw huidige werkgever heel fijn, maar ben je minder te spreken over de functie die je nu uitvoert. In dat geval is het wellicht een idee om dit bespreekbaar bij je baas kan maken zodat hij of zij ook kan gaan meedenken over jouw toekomst.

Categories:

Tags: